Bondage, een verhaal van drukte en rust

Ik ben een beetje druk. Mijn mond en hoofd staan zelden stil en dat ook in die volgorde. Stil zitten is misschien nog wel een grotere uitdaging, vooral als het moet. 5 minuten stilzitten en mediteren bij yoga? Ik ben al blij als mij een minuut lukt, zonder compleet kriegel te worden.

Bondage en erynn, dat leek dan ook nooit een erg goede combinatie. Vastgebonden worden, niet kunnen bewegen en dan gewoon stil in zo’n houding. Volgens mij zou ik acuut overal jeuk krijgen en compleet gek worden van kriegelheid.

Maar dan de bondage. Ondanks, dat het me niks voor mij leek, wilde ik het toch graag proberen en dus kwam het er uiteindelijk ook van. Ik sta eerst nog druk en gezellig te kletsen, gewoon mijn eigen stuiterige zelf. Dan, de eerste touwen die om mijn lichaam worden gewikkeld. De eerste knopen, die worden gelegd. Ik praat steeds minder. Mijn hoofd wordt steeds rustiger. Langzaam zak ik weg in het moment. Ik space niet, ben volledig bij, maar toch meditatief, in het nu, in mijn eigen wereldje. Als ik eenmaal vast lig, maakt het me soms bijna niet meer uit wat er gebeurd. Spelen? Tuurlijk altijd goed. Mij vastgebonden in een hoekje leggen, waar ik heerlijk weg mag zakken in mijn eigen bubbel? Net zo fijn. Zo heb ik ooit ongeveer drie kwartier in een hog-tie gelegen. Ik, het meisje zonder rust in haar kont, die niet stil kan zitten zonder kriegel te worden. Dat meisje wordt heerlijk rustig van bondages. Als er met me gespeeld wordt als ik in een bondage zit, reageer ik ook anders dan los. Als ik los sta en de eerste heftige pijn komt, wil er nog wel eens een luide scheldpartij komen. In een bondage, scheld ik zelden, ben ik minder luid, schreeuw minder, jammer eerder. Mijn hoofd is te rustig, voor extreme reacties. Dit betekent echter niet, dat het effect niet in mijn ogen is te lezen.

Heb ik ook een favoriete bondage, eentje die me helemaal weg kan brengen? Absoluut! Niks fijners dan mogen hangen en vliegen in een suspension bondage. Ook dat leek me vroeger eng, ik heb verschrikkelijke hoogtevrees en wordt bijna al bang op een keuken trapje. De touwen die langzaam om je heen gaan tot je helemaal vast zit en dan de lucht in. Het is even spannend. De ene keer van de grond de lucht in worden gehesen, een andere keer been voor been. Het moment dat mijn lichaam de grond verlaat is soms even eng, maar zodra ik eenmaal hang is er niks anders dan ik en de touwen. Vliegen, vrij als een vogel gaat mijn geest.

Advertisements

4 thoughts on “Bondage, een verhaal van drukte en rust

 1. Bettine says:

  Wanneer ga je voor bondage en spel. Wanneer los en spel?

  • suberynn says:

   ik ken niet veel mensen om door geknoopt te worden, dus als ik daar erg behoefte aan heb spreek ik speciaal daarvoor af en dan is dat ook de basis van het spel. Meestal als ik spel heeft dat eerder mijn masochisme en lichte onderdanigheid als basis. Dit omdat, dat gewoon vaker ontstaat. Nu is mijn drang naar pijn en onderdanigheid ook groter dan naar touwtjes, hoe dol ik daar ook op ben 🙂

   • Bharry says:

    Beleef je pijn en onderdanigheid niet intenser als je in de touwtjes hangt? Tegenover los staan?

   • suberynn says:

    Nee, onderdanigheid hangt echt van de persoon af en niet van de touwtjes. Daarbij zonder touw gehoorzaam ik in zekere zin vrijwillig, zelfs al valt mijn wil compleet weg op zo’n moment.

    Pijn kan wel heftiger binnenkomen, maar ik heb als ik compleet vast zit vaak minder behoefte aan intense pijn. Juist omdat ik zo ga zweven van touwtjes.
    Het fijne van pijn als je los staat is dat pijn naast lichamelijk ook een psychisch spel wordt. Je staat daar, omdat jij dat wilt. Je kunt weglopen, wilt soms weglopen, maar je doet het niet. Al ben je in gevecht met jezelf om te blijven staan. Je blijft stil staan in de houding, simpelweg omdat het wordt gezegd, niet omdat je niet anders kunt. Al je spieren spannen aan, je wilskracht is op zijn hoogtepunt om het vol te houden.
    Dit zo typend denk ik dat pijn juist nog intenser is als ik vrij sta, juist omdat het psychische effect het vergroot.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s