Waarom ik een kale poes heb!

En nee ik bedoel niet zo’n leuke naaktkat. Ik heb het in dit geval over de poes tussen mijn benen. Ik heb dus een kale poes. Of een kale kut, doos, vagina, muts, flamoes of voorbips(1), als die term je als lezer meer aanspreekt. Nu zal ik daar zeker niet de enige in zijn. Sterker nog kaal is hier eerder regel dan uitzondering en met een vers gepermanente bushbush kun je je eigenlijk niet vertonen. Maargoed ik sta niet bepaald bekend als trendvolger, dus dat is zeker niet de reden van het feit dat ik bij voorkeur met een kale doos door het leven ga.

Ik was overigens wel ooit de trotse, of beter gezegd luie, eigenaresse van zo’n donker krullend vachtje. Dat was in de tijd dat ik namelijk nogal seksloos door het leven ging(2). Er was toch niemand die het zag, dus ik zag geen reden om het bij te houden. Ik nam alleen af en toe mijn bikinilijn onderhanden als ik wist dat ik ging zwemmen. Dat was overigens bij onverwachte strandplannen nog best lastig. Dan scheerde ik de randjes vlak voor vertrek nog even snel weg met wat water om daarna de rest van de dag de irritaties en het zoute water te vervloeken.

Maar daar gaat dit stuk niet over. Dit gaat over de vraag waarom ik de voorkeur geef voor een keurig gemaaid gazonnetje, boven een bushbush of een netjes bijgehouden bloemperkje. Uiteraard zou betegelen ook nog kunnen, maar ook ik heb mijn grenzen.

De bushbush was al gesneuveld toen ik wist dat mijn poes niet meer alleen voor mij zichtbaar zou zijn. Dit om de simpele reden dat ik dat zelf toch de minst mooie optie vind en mijn ijdelheid het wel wint van mijn luiheid. De vraag die volgde was; Wat dan? Het uiteindelijk antwoord is, zoals de titel al voorspeld, kaal. Dit is echter een keuze die ik niet zomaar heb gemaakt. Hier zit een weloverwogen reden achter. Een reden die verder gaat dan enkel de esthetiek.

Voor mij zijn er uiteindelijk twee opties. Een keurig getrimd figuurtje, meestal een driehoek of een streepje, of helemaal kaal. Bij de eerste loop ik echter al snel aan tegen mijn nogal extreme perfectionisme met ocd-trekjes, wat voor mij betekent dat alles precies symmetrisch moet zijn. Als ik zou gaan voor een driehoek, zou het een perfect gelijkbenige driehoek moeten zijn, met de punt recht boven mijn clitoris. Waarbij ik er dan voor het gemak vanuit ga dat mijn clitoris exact in het midden zit, anders zou het helemaal problematisch worden. Nu weet ik niet of iemand hier ooit heeft geprobeerd haar schaamhaar met behulp van een geodriehoek te scheren, maar dat zou dus de consequentie zijn van die keuze. Anders zou die driehoek nooit perfect gelijkbenig zijn. Waarbij beide benen dus ook exact even lang zouden moeten zijn. Zou ik een millimeter afwijken, dan zou dat aan de andere kant weer gecorrigeerd moeten worden. Nu heb ik zelf ook niet heel veel zin om met een geodriehoek aan de slag te gaan, dus de driehoek is nooit een serieuze optie geweest.

Dan komen we uit bij optie twee, het streepje. Al is dat technisch gezien meer een hele smalle rechthoek. En ook hierbij loop ik al meteen tegen een probleem aan dat ik hopelijk niet meer hoef uit te leggen. Namelijk dat hij dus ook exact in het midden moet zitten. Laten we er nu voor het gemak vanuit gaan dat dat midden, eventueel met behulp van wederom diezelfde geodriehoek(3), al snel gevonden is en dat de onderkant links en rechts van mijn clitoris even lang is. Dan moet uiteraard de onderkant nog helemaal recht zijn, maar veel belangrijker ook de zijkanten. Beide kanten moeten zo recht zijn dat je er in theorie een waterpas op zou kunnen leggen als het een muurtje was. Uiteraard geldt ditzelfde ook voor de bovenkant. Het probleem is echter dat je zelden een exact recht gemaaid gazonnetje krijgt. Er zijn altijd wel een paar eigenwijze grassprietjes die niet willen meewerken. Soms zal de lijn niet keurig recht omhoog staan en soms zal er een kleine kromming of holling inzitten. En jullie snappen wat dat betekent. Dan zal die kant bijgewerkt moeten worden tot hij helemaal recht is. Waarna uiteraard ook de andere kant bijgewerkt moet worden, zodat het streepje wel keurig in het midden van mijn schaamheuvel blijft zitten. Al word hij dan wel wat smaller dan van te voren gepland. Nu heb ik niet de meest vaste hand, zeker niet met een scheermes(4), dus de kans dat het na ÊÊn keer bijwerken perfect is, is nagenoeg nihiel. Waarna het ritueel zich nogmaals herhaalt. En nogmaals. En nogmaals. Tot er uiteindelijk geen haar meer over is en ik achterblijf met een kale, en dus ook keurig symmetrisch, geschoren kut.

Zoals ik eerder al zei ben ik nogal lui aangelegd en daarom lijkt het mij wel zo praktisch om niet elke keer dat hele ritueel te ondergaan om uiteindelijk haarloos te eindigen. En dat, beste lezer, is daarom dan ook de belangrijkste en weloverwogen verklaring voor mijn kale poes.

(1). Er zijn schijnbaar daadwerkelijk mensen die deze term gebruiken.
(2). Tussen mijn 17e en 24e, inclusief 5 jaar universiteit, wat dus ongeveer neerkomt op 284 panda’s. Wat dus eigenlijk betekent dat ik het uitsterven van de panda heb voorkomen en daarmee was mijn gebrek aan sex eigenlijk een hele goede daad voor onze planeet en zou het WNF mij toch minimaal moeten belonen met een mooie prijs.
(3). Die hadden we toch al, dus waarom nu opeens een liniaal gaan pakken. Ik ben nogal lui zoals jullie inmiddels weten. Lui en perfectionistisch, best een lastige combinatie.
(4).Daar is menig scheerverwonding getuigen van geweest.

Advertisements

10 thoughts on “Waarom ik een kale poes heb!

  1. nadiamay says:

    Mooi Geschreven mijn D wil eist niks anders 😉

  2. joradam says:

    hmm, je kan ervoor kiezen om je te laten flitsen (nee, niet door een flitspaal, hoewel . . .) Dat scheelt uiteindelijk veel scheergedoe! Dan zou je ook een mooi patroontje uit kunnen sparen, hoef je alleen af en toe met de tondeuze eroverheen 🙂

  3. Pussyspanker says:

    wat een vrolijk verhaal. Is het niet een optie om je dominant aan het werk te zetten? Of misschien opzoek naar een kutkapper als je eens een andere look wil hebbensmartest@zeelandnet.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s